Νυχτερινή Παρατήρηση Κρατήσεις

No bookings available
Loading...
Κατηγορία:

Περιγραφή

Νυχτερινή Παρατήρηση

Τα δύο αστεροσκοπεία στο Astronomy Cafe της Ρόδου, εστιάζουν στην παρατήρηση αντικειμένων βαθέος ουρανού όπως γαλαξίες και νεφελώματα, το φεγγάρι, οι πλανήτες.

 

Η παρατήρηση στα αστεροσκοπεία μας όσο επικρατούν τα μέτρα κατά του Κορονοϊού (COVID-19), θα πραγματοποιήται με τεχνιτά μέσα ειδικών καμερών και οθονών και με την χρήση μάσκας.

 

Μέσα στους θόλους διαμέτρου 4 και 2,8 μέτρων είναι εγκατεστημένα ένα τηελεσκόπιο Celestron Schmidt-Cassegrain C11 “(280mm) F2800 mm με τηλεσκόπιο εστιακής αναλογίας f / 10 σε αλταζιμουθιακή στήριξη  SkyWatcher AZ-EQ6, και ένα Meade ACF 14”

Προσφέρουμε στους επισκέπτες μια αξέχαστη περιήγηση στον όμορφο ουρανό της Ρόδου – Ελλάδας. Τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια κάνουμε παρατήρηση στα αστέρια με τα ακόλουθα όργανα.

Ένα διοπτρικό τηλεσκόπιο Skywatcher ED80 ProSeries διαμέτρου 80mm και 600mm εστιακό μήκος με εστιακή αναλογία f / 7.5 τοποθετημένη.

Ένα μεγάλο τηλεσκόπιο Skywatcher Equinox-120 Pro 120mm 900mm ED-APO Refractor Telescope με πρίσμα Herschel με φίλτρο Continuum 540nm σε πράσινο χρώμα, που επιτρέπει στον παρατηρητή να παρατηρήσει τα φωτοσφαιρικά φαινόμενα των ηλιακών κηλίδων, της σκιά και παρασκιά γύρο απο τις ηλιακές κηλίδες, καθώς και τις καυτές εκλάμψεις – προεξοχές στον ήλιο. Για την παρατήρηση του φεγγαριού χρησιμοποιούμε φίλτρα ND.

Το παρατηρητήριο είναι εξοπλισμένο με ασύρματο internet και αστρονομικά προγράμματα πλανητάριο, όπως Celestia, Stellarium και Sky Safari. Η  αστρονομία γίνεται ενδιαφέρουσα στη θεωρία αλλά ιδιαίτερα στην πράξη.

Το παρατηρητήριο διαθέτει προσοφθάλμιους φακούς διαμέτρου 1¼ “και 2” με διαφορετικά εστιακά μήκη από 5mm έως 50mm για διάφορες μεγεθύνσεις και πρόσθετο μεγεθυντικό φακό Barlow 1,5X και 3X. Οι μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την SQM στην περιοχή για την ποιότητα του νυχτερινού έναστρου ουρανού έδειξαν ότι οι τιμές είναι 19,5 – 20 μεγέθους (mag / arc sec²). Επίσης, για αντικείμενα βαθύ ουρανού χρησιμοποιούμε τη μέθοδο ζωντανής αστρονομίας βίντεο με κάμερα και προβολή στην οθόνη τηλεόρασης.

Το αστεροσκοπείο διαμέτρου 2,8 μέτρων είναι εξοπλισμένο με ένα μεγάλο κατοπτρικό τηλεσκόπιο της εταιρείας MEADE. Το LX200 14 “. Είναι ένα ισχυρό τηλεσκόπιο και ο παρατηρητής μπορεί να κοιτάξει αντικείμενα στον ουρανό που απέχουν έως και 150 εκατομμύρια έτη φωτός. Η ανάλυση στην επιφάνεια του φεγγαριού φτάνει τα 200 έως 300 μέτρα όπου μπορούμε να διακρίνουμε μικρούς λόφους αυτού του μεγέθους.