Skip to main content
 

Καλωσορίσατε

στο μοναδικό Astronomy Café στην Ελλάδα

 

Παρατηρήστε το διάστημα με τα τηλεσκόπια μας.

 

Απολαύστε τον καφέ ή το κοκτέιλ σας

κάτω απο τα αστέρια

 

Δείτε με τα ίδια σας τα μάτια

τον ήλιο την σελήνη τους πλανήτες, γαλαξίες και πολλά άλλα

 

Απολαύστε τον καφέ ή το κοκτέιλ σας

κάτω απο τα αστέρια.

Astronomy Cafe

Η ιδέα μας, o αστροτουρισμός. 

Το Astronomy Cafe (η καφετέρια) παραμένει κλειστό για λόγους υγείας. Μπορείτε να μας ρωτήσετε για ιδιωτική ξενάγηση στο αστεροσκοπείο στέλνωντας μας email στο astronomycafe.ticket@gmail.com  .Δεν επιτρέπονται παιδιά κάτω των 7 ετών. Μπορείτε να πληρώσετε με κάρτα ή μετρητά όταν φτάσετε στο αστεροσκοπείο. Τιμή ανα άτομο 15 ευρώ.

Ελπίζουμε να είμαστε σύντομα κοντά σας.

Απολαμβάνοντας τον καφέ ή το ποτό του ο επισκέπτης, έχει την δυνατότητα να ζήσει την εμπειρία της παρατηρησιακής αστρονομίας στα 2 αστεροσκοπεία του Astronomy Cafe, τα οποία διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για παρατήρηση της Σελήνης, των Πλανητών, Γαλαξιών και άλλων αστρονομικών αντικειμένων.

Ώρες λειτουργείας για την καλοκαιρινή σεζόν απο τις 20:00 – 00:00. ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΛΕΙΣΤΑ.

Μαζί με τον χειριστή και αστρονόμο του αστεροσκοπείου, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μια ζωντανή αστροξενάγηση του νυχτερινού ουρανού της Ρόδου, και  να δεί ζωντανά μέσα από τα τηλεσκόπια τα διάφορα αστρονομικά αντικείμενα του ουρανού και ότι είναι επίκαιρο της βραδιάς στον ουράνιο θόλο. Οι κρατήρες της σελήνης προσφέρουν εντυπωσιακές εικόνες.

Επίσης η ηλιακή παρατήρηση με τα ειδικά προστατευτικά ηλιακά φίλτρα προσφέρουν στους επισκέπτες φαντασμαγορικές εικόνες από την επιφάνεια του ήλιου και τις διάφορες φωτοσφαιρικές και χρωμοσφαιρικές δραστηριότητες. Οι τεράστιες προεξοχές , πυρσοί, εκλάμψεις ηλιακές κηλίδες και κοκκίαση γίνονται εύκολα αντιληπτά την ώρα της παρατήρησης. Στην ηλιακή παρατήρηση ο αστρονόμος κάνει λήψη φωτογραφιών με ειδική κάμερα ccd υψηλής ανάλυσης και σας τις στέλνει στο email σας. Λάβετε υπόψη ότι ο ήλιος είναι ένα ζωντανό αστέρι και η δραστηριότητα έχει διακυμάνσεις και υπάρχει πιθανότητα η δραστηριότητα να μην είναι σε έξαρση την στιγμή της παρατήρησης.

ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΠΟΤΕ ΜΕ ΓΥΜΝΑ ΜΑΤΙΑ. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΥΦΛΩΣΗΣ!

Η πρόσβαση στο αστεροσκοπείο επιτρέπεται σε παιδιά μόνο άνω των 7 ετών.

Επίσης η παρατήρηση της σελήνης κυμαίνεται με τις φάσεις της σελήνης και υπάρχουν βραδιές που δεν είναι ορατή. Στον αστρόκηπο ο επισκέπτης μπορεί να ζήσει την ουρανογραφία στην πράξη με διασκεδαστικό τρόπο, να δει πως δουλεύει ένα ζωντανό ηλιακό ρολόι, μια στατική γεωγραφική πυξίδα προσανατολισμού, μοντέλα των άστρων και αστερισμών και πολλά άλλα αστρονομικά εκθέματα…

ΟΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΑ ΜΑΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ 30 ΛΕΠΤΑ.

Astronomy Studios

Τα Astronomy Studios διαθέτουν συνολικά έξι δωμάτια με μοντέρνα διακόσμηση και σύγχρονο εξοπλισμό. Βρίσκονται σε μια ήσυχη περιοχή με προνομιούχα πανοραμική θέα προς την θάλασσα, γεγονός που προδιαθέτει τον φιλοξενούμενο να περάσει τις διακοπές του σε ένα ήσυχο φυσικό τοπίο. Ο συνδυασμός της διαμονής με την παρατήρηση του έναστρου ουρανού της Ρόδου μέσα από τα τηλεσκόπια του αστεροσκοπείου μας δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά εμπειρίας στις διακοπές.

Επισκεφθείτε την booking.com για κράτηση

Απολαύστε

Την ηρεμία της φύσης και τη θέα της απέραντης θάλασσας

Παρατηρήστε

τον Ηλιο, την Σελήνη, Πλανήτες, Νεφελώματα, Γαλαξίες και πολλά ακόμα…

Αστροπάρκο

με μοντέλα αστρονομίας και γεωγραφίας

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ …ΣΕ ΕΝΑ

Στο Astronomy Café μπορείτε να απολαύσετε τα σπιτικά μας αστροκοκτέϊλ που θα σας απογειώσουν στον ουρανό με τις γεύσεις τους.

Όσο περισσότερο τα δοκιμάζετε τόσο περισσότερα “άστρα” θα δείτε.

Σπιτικές κρέπες, σνακ και τα ιδιαίτερα γευστικά μιλκσέϊκ μας που δε θα βρείτε πουθενά αλλού.

Απλά δοκιμάστε τα.

Δείτε το Μενού μας

ΟΡΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ

  • Οι πελάτες πρέπει να βρίσκονται 30 λεπτά πριν την έναρξη στον χώρο.
  • Ο επισκέπτης έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στην παρατήρηση στο αστεροσκοπείο, μόνον εάν αποδεχθεί και τηρεί τους όρους λειτουργίας του χώρου.
  • Σε περίπτωση συννεφιάς κακοκαιρίας η τεχνικού προβλήματος η παρατήρηση ακυρώνεται και επιστρέφονται τα χρήματα μέσω της τράπεζας ή Pay Pal που έχει γίνει η συναλλαγή.
  • Σε περίπτωση μη εμφάνισης ή που εσείς ακυρώσετε την παρατήρηση για δικούς σας λόγους, τα χρήματα δεν  επιστρέφονται.
  • Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο αστεροσκοπείο μετά την έναρξη της παρατήρησης και μετά την προγραμματισμένη ώρα εισόδου. Οι ενδιαφερόμενοι που δεν εμφανίζονται στην ώρα τους χάνουν την παρατήρηση και τα χρήματα δεν επιστρέφονται.
  • Επιτρέπονται μόνο άτομα άνω των 7 χρονών. Η είσοδος σε παιδιά 7-14 ετών, επιτρέπεται μόνο με την συνοδεία ενός τουλάχιστον ενήλικα. Και ο ανήλικος πρέπει να έχει κάνει κράτηση και να έχει πληρώσει εισιτήριο εισόδου.
  • Μέσα στο Αστεροσκοπείο απαγορεύεται το κάπνισμα. Απαγορεύεται η είσοδος στα ζώα και στους επισκέπτες με τρόφιμα, ροφήματα, και παιδικά καρότσια.
  • Στους χώρους του Astronomy Café  λειτουργούν κάμερες για λόγους ασφαλείας.
  • Η κράτηση μπορεί να γίνει 1 μήνα πριν και μέχρι 2 ώρες πριν την ημερομηνία της παρατήρησης.
  • Απαγορεύεται η είσοδος εντός του χώρου σε άτομα υπό την επίδραση αλκοόλ ή άλλων ουσιών.